maanantai 23. toukokuuta 2016

Valinnan vaikeutta

 Tässä kuluvina viikkoina on tullut kahlailtua eri talovalmistajien nettisivuilla ja luettu monia talokirjoja. Puhelimessakin on tullut höpöteltyä monet tunnit eri myyjien kanssa tarjouksia metsästellen. On kyllä tullut tilannut esitteitä ihan paperiversionakin kotiin, koska niin on ollut mielestäni mukavempi tehdä omia suunnitelmia. Onhan noita nyt ihana selailla ja vähän fiilistellä!

 Monta eri visiota/versiota on kehiteltykin mieheni kanssa ja on sekä tulosteltu että piirretty, mutta lopulta päätin piirtää ihan oman maun mukaisen pohjakuvan. Viime viikonloppuna sain iltamyöhäsellä viimein tulevan unelmien kotimme pohjapiirustuksen piirettyä valmiiksi. Tuli jotenkin ihanan rauhallinen fiilis, kun katselin pohjaa mikä tuntui heti niin omalta. Se oli vain siinä omassa täydellisyydessään valmis! Meidän oma Huvikumpu!

Muutama talokirja ja esite niistä lukuisista, joita olen haalinut. 

Meillä tämä työnjako menee niin, että minä suunnittelen koko talon ja mieheni saunan. Tai osapuilleen noin :)  Mutta näin se meillä toimii hyvin ja saan suunnitella juuri sitä mitä haluan. Mieheni sitten sujuvasti joko tyrmää tai hyväksyy ehdotukseni. Mites teillä muilla nämä hommat etenee?

On tuo miehenikin on jo ahertanut isänsä kanssa tontilla suunnittelemassa/merkkaamassa talomme paikkaa ja tutkimassa mistä suunnasta se aurinko parhaiten paistaisi. Sieltä hän nappasikin nämä muutamat kuvat tontistamme. Tuonne tontille kun on se muutama sata kilometri, niin minun on toistaiseksi ollut sinne vähän vaikea lähteä keskellä viikkoa, mutta onneksi mies on siellä suunnilla töissä, niin onnistuu siinä sivussa.

Onneksi muutaman viikon päästä pääsen itsekkin taas rämpimään tontille ja fiilistelemään talon paikkaa. En millään malttaisi odottaa sinne asti!!!

  
Onko teillä muilla antaa vinkkejä eri valmistajista, jotka olette joko itse rakentaneet tai ostaneet muuttovalmiin talon? Onko ruusuja tai risuja?

Muutama ehdoton Ei onkin jo listattu ylös ja muutamat, joista on saatu hyvää palautetta. Kiitos tutun rakennusmestarin, jolle nämä rakennushommat ovat arkipäiväisiä juttuja.  Samainen herra on aiemminkin auttanut nykyisen kotimme remontin ja laajennuksen suunnittelussa.