lauantai 20. elokuuta 2016

Hiljaiseloa kiireen keskellä

Heippa hengissä ollaan ja rakennusprojekti etenee... siinähän ne tärkeimmät eikös vaan? Pahoittelut jo etukäteen, mutta nyt tulee pitkä postaus :) Pitäisi opetelle ottamaan useammin aikaa itselleen ja istua koneen ääreen...eikö? :)

En olekkaan toviin kerinnyt kirjoittelemaan tänne, koska olemme totutelleet uuteen arkeen koko perheen voimin. Tässä reilun kolmen viikon aikana on tapahtunut niin hurjasti uusia asioita. Minä palasin töihin äitiyslomien jälkeen (x2), teini aloitti uudessa koulussa 6-luokan, pikku jätkät aloittivat päiväkodin ja osoitekkin muuttui. Siinähän onkin jo muutosta kerrakseen. 



Poikien ihana päiväkoti <3


Kaikki on lopulta sujunut ihan hurjan hyvin. Pojat ovat olleet todella reippaita, vaikka pienemmällä on aamuisin hieman hankaluuksia hoitoon jäämisen kanssa :( Mutta päivä kerrallaan helpottaa. Heidän 21 paikkaisen ryhmiksen sijainti on niin loistavasti keskellä heppatiloja ja metsää, että joka aamu sinne ajaessa lapsilla on hauskaa jännätä onko hepat jo laitumella aamupalallaan :) Arjen pieniä iloja.

Olen myös saanut nauttia työnteosta. Minun työpaikkani on mitä mahtavin ja ihan parhain työpaikkani ikinä! Täällä päin Suomea ihmiset ovat paljon ystävällisempiä, onnellisempia ja puheliaampia, kuin länsirannikolla. Huomattavasti :)Voin jopa sanoa, että kaikki kolme viikkoa töissä, ovat olleet pelkkää naurua ja nautintoa. Miun oma KT-ryhmäkin on ihan parhain <3


En ikinä kyllästy meidän ihaniin maisemiin tontilla.

Talon takakulma merkattu :)
 
Työnjohtaja valvoo ja minä ja appiukko merkkaillaan :)

Mutta mennäänpä itse asiaan eli tontilla on tapahtunut ihan hurjasti. Appiukon ja keskimmäiseni kanssa kävimme merkkaassa talon ja tallin paikan, jotta räjäyttäjä osais oikeasta kohdasta räjäyttää kalliota. Meidän tontilla on erittäin paljon kalliota, joten sille piti tehdä jotain. Näin talo saadaan järkevään kohtaan ja ei rinteeseen. Kuulostaa ihan hurjalta, mutta lopulta koko homma oli nopeasti ja siististi hoidettu.


Merkit porattu ja jytää odotellessa.

Kallio kuin reikäjuusto :)
 

 Tämä räjäytystouhu kesti kaikkiaan kolme päivää, joten se oli ohi pienessä hujauksessa. Muutenkin tuntuu, että hommat etenevät nyt kovalla vauhdilla. On suunniteltu vaikka mitä ja vastaavan mestarin kanssa järkkäilty lupapapereitakin jo kuntoon. Kaikki tarkottaa vain sitä, että ei ole enää hurjan pitkä aika, kun Jetta-talon elementit saapuvat tontille!!


Lohkareiden siirtelyä räjäytysten lomassa.

Tässä välissä olemme käyneet Puustellilla suunnittelemassa tulevia kaapistojamme vessoista, kodinhoitohuoneeseen ja tietysti kodin sydämeen eli keittiöön. Nyt näimme vilauksen 3D-kuvista joka huoneesta ja ai että miten kivalta kaikki näyttää!! Voi kumpa muutto olisi jo ovella....
 


Pientä ajatusta keittiömme värimaailmasta ja mallista.

Mutta vielä pitäisi malttaa hetki ja kilpailuttaa muitakin keittiöfirmoja. Eihän yhden varaan voi millään jättää suunnitelmia ;) Ajattelimme hakea tarjousta HTH-keittiöltä ja Topi-keittiöiltä. Ensi viikoksi onkin jo tapaamiset varattuina :) Onko kellään suosoituksia näistä kolmesta firmasta?


Päivän paras nähtävyys.

 Kaiken tämän hurjan kiireen keskellä oleme onneksi kerinneet hieman rentoutuakkin. Kävimme vierailemalla Kouvola Maaseutufestivaaleilla viime sunnuntaina lasten kanssa ja voi että sitä intoa, kun pojat näkivät monia traktoreita ja "mopoja" :) Nuorimmainen (1v3kk)oli innoissaan joka eläinaitauksen kohdalla matkimassa kunkin eläimen ääniä. Tämä aiheutti muissa ihmisissä kentien pientä hilpeyttä :)


Röh röh kviik

Hirmu söpöt pikku tipuset.


Piipahdimme tänään tontilla ihmettelemässä, joko siellä on saatu kallion louhinnat tasoitettua ja tien pielessä meitä odottikin mitä mahtavin yllätys: Hei meille rakennetaan taloa-kyltti! Voi miten tämä ilahdutti meitä ja hetihän siitä piti kuvakin ottaa :)Näin taloa rakentaessa sen n.9kk, on odottavan aika tässäkin hurjan malttamaton ja pitkä. Vai mites muilla on käynyt?

 
Tien varressa odotti meitä yllätys :)

Talon pohja jo hyvällä mallilla.

Tässä on meidän autotallin paikka.

Olemme kuluvan viikonlopun aikana kirpputoreilla kiertämisen lisäksi muunuassa tutkineet rakennuslupakuviamme ja jätevesisuunnitelmia, jotka aiomme ensi viikolla viedä kuntaan, mutta niistä enemmän seuraavassa postauksessa. 

Kiva, kun jaksoit pysyä postauksen loppuun mukana. Kauniita unia <3