perjantai 22. heinäkuuta 2016

Hei Muumit!

Keskiviikkona tuli vietettyä mitä ihanin päivä Muumimaailmassa. Sää oli mitä parhain ja seuranamme oli ihana ystäväperheemme. Vaikka mukana oli neljä alle 4-vuotiasta lasta, reissu sujui ilman suurempia mutkia, kiukutteluja ja karkailuja. 






Kaunis Naantalin kirkko jäi taaksemme, kun saavuimme Muumimaailmaan
 
Edellisen kerran olinkin muumeilemassa 10vuotta sitten esikoiseni kanssa, joten nyt oli hyvä käydä virkistämässä muistia. Paikka ei ollut vuosien varrella juurikaan muuttunut. Uusi ravintola-alue oli tehty, joka olikin melko kutsuva. 


Nuoripari matkalla yhdessä kohti muumiseikkailuja <3





Olimme kuitenkin varautuneet omiin piknik-eväisiin (tai olimme vaan pihejä) ja osasimme mennä grillauspaikalle oikeaan aikaan. Vältyimme sopivasti suurimmat ruuhkat ja saimme syödä eväämme rauhassa. Tosin meidän pojat eivät niin ruuasta välittäneet, kun ympärillä oli paljon vadelmapuskia ja hälinää.

Meidän isompi ja pienempi E ihastelevat muumipeikkoa
 




Näin kesälomien aikana paikalle oli eksynyt muutama muukin perhe. Siis vilinää ja vilskettä oli ympäriinsä. Kovin yllättävää, eikö? :)

Tästä johtuen yllättävän moni vanhempi rynni ihastelemaan Muumimaan asukkeja unohtaen katsoa jalkoihinsa. Välillä tuntui, että vanhemmilla oli suurempi tarve päästä selfie-kuviin hahmojen kanssa, kuin lasten. Tämä oli aika turhauttavaa. Sai olla kovin vahtimassa ettei omat pikkuiset jääneet jalkoihin.

Aurinko paistoi mukavasti, mutta lämpötila ei kuitenkaan yltänyt kovimpiin helle lukemiin ja leuto merituuli viilensi ilmaa, joten reissu oli senkin puolesta onnistunut. Päivä hujahti yllättävän nopeasti ehtoon puolelle ja kotimatkalla takapenkkiläiset tuhisivat yhteen ääneen <3 Onnistunut reissu siis kaikin puolin.

Naantali ja Muumimaailma ovat kyllä kovin kauniita paikkoja näin kesällä, joten jos joltain on jäänyt väliin, niin suosittelen lämpimästi piipahtamaan.