lauantai 11. kesäkuuta 2016

Projekti alkaa vauhdilla...

Viime viikonloppuna olimme koko perheen voimin tontilla piknikillä ja suunnittelimme mihin kotimme rakentuisi. Oli ihana suunnitella mihin tulisi ulko-ovi ja mikä näkymä näkyisi aamulla ikkunasta, kun heräisimme. Tämä tuntui lapsistakin niin kivalta!!!

Siinä sivussa tuli kuvailtua myös ihanaa ympäröivää luontoa, mustikkamättäitä, vanamoja, metsätähtiä, suurensuurta muurahaiskekoa jne. Tuli myös huomattua, että luonto oli tuolla päin Suomena paljon vehreämpää, kuin täällä Länsirannikolla. Johtunee pitkälti siitä, että Lännessä asumme vanhan savisen merenpohjan päällä ja tuolla ollaan sisämaassa...

Alkuviikolla kävimme paikallisen talomyyjän juttusilla ja nyt odotammekin innolla tarjouksia. Jokaisen valmistajan paketti on hieman erilainen, mutta meille on ehdottoman tärkeää saada paketista juuri meille toimiva, meidän pohjapiirustuksella ja haluamillamme materiaaleilla. Rakennutamme kuitenkin loppuelämän kotia. Kärkikolmikkoon talovalmistajista ovat yltäneet Kastelli, Jetta-Talo ja Kannustalo. Onko teillä näistä risuja tai ruusuja?
 

Talovalmistajan juttusilla käytyämme suuntasin appiukon kanssa merkkaamaan talollemme paikkaa. Niin me vaan merkkikepit lyötiin maahan ja autotallin paikkakin tuli merkattua samassa. Aika jännää!! Ei oikein pysty vielä hahmottamaan koko taloa, mutta ajatus siitä on niin ihanan kutkuttava. Meillä on kohta oma talo!! ...tai no ei nyt ihan niin pian vielä :)


 
 
Appiukko mittakelan päässä. Talon takapihanpuoleinen seinä tulee tähän.

Tämä koko viikko on ollut hurjaa edistystä tontilla. Keskiviikko iltana ilmaantui kaivuri tontille ja niin ne vaan to aamulla appiukko ja kaivurikuljettaja M alkoivat ahkeroimaan. Puita kaatui ja kaivuri alkoi tekemään tulevan kotitiemme pohjia. Miehenikin pääsi työpäivän päätteeksi moottorisahan varteen jeesailemaan appiukkoa. 

Papan pikku apulainen testailee onkohan saha jo valmiina puunkaatohommiin <3
   

 Appiukko traktorin puikoissa lastaa tukkeja kärryyn.

 
 
Sehän näyttää jo tieltä!!

 

Puita alettu karsimaan talon tieltä isännän toimesta.
 
Kovasti projektia helpottaa, että appiukko on kätevä käsistään ja omaa traktorit kärryineen, niin ei tarvitse kaikkea ulkopuolisilta firmoilta hankkia. Oma/suvun panostus ja osaaminen on kuitenkin kaikkein ihaninta, kun tekee itselleen. Hieman tämä pitkä välimatka tontille on toistaiseksi esteenä jokapäiväiselle osallistumiselleni :)
 Tosin appiukko on niin innoissaan meidän tulevasta muutosta 260km lähemmäs heitä, että varmaan asuu kohta tontillamme, jotta kaikki tapahtuisi nopeammin. Hän on ihan paras appiukko!! Anoppia ja hänen apujaan unohtamatta <3

 
Kaikki kaadetut puutkin saadaan onneksemme sopivasti sukulaisen lähisahalle, josta ne jalostetaan tarpeisiimme sopiviksi autotallia varten. Osan kaadetuista säästämme luonnollisesti tuleviksi polttopuiksi, joilla lämmitämme tulevaa takkaamme ja saunaamme. Kunhan nyt ensin olisi jo se talovalmistajakin tiedossa :) On niin ihana mennä jo asioiden edelle näin suunnitteluvaiheessa! Muutama vaihtoehto takoistakin on kyllä jo katsottuna ja kiuas on valittu... 
 
Mutta pitäisiköhän postilaatikko hankkia kaikkein ensimmäisenä...hih!