sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Apua mihin tämä aika vierähtää....!

Hupsis aikaa onkin vierähtänyt viime kirjoituksesta hieman enemmän,kuin muistinkaan...Tosin näin kiireisen arjen keskellä tuntuu, että aina on vain perjantai. Mihin mahtavat päivät,viikot ja kuukaudet hujahtavan....Vai onko tämä sitä elämän ruuhkavuosia, mistä aina varoitellaan...? En ainakaan myönnä :)Arjenpyöritys,perhe, työt, harrastukset ja kevyt rakennusprojekti,niin kai siinä on jo tarpeeksi puuhaa :)

Paljon on tapahtunut viime kirjoituksesta. Tosin rakennuslupaa meillä ei VIELÄKÄÄN ole, muuta kuin suullisena... mutta luvan olemme saaneet kuitenkin aloittaa rakentamisen. Onko sillä luvalla sitten niin kiirettäkään :) Kunnanhallitus on hyväksynyt poikkeuslupamme, niin kuin muutkin lautakunnat eli eiköhän se rakennuslupakin kohta kolkuttele postilaatikkoon.

Talon perustukset pienessä lumivaipassa.
Autotallin perustukset.
Talon perustukset autotallin edestä katsottuna. Muutaman metrin korkeuserot :)
Perustukset on tontilla tehty niin talolle,kuin autotallillekin, maata roudattu kymmeniä kuormia ja lopulta sinne on ilmestynyt talopakettikin....meinaa marraskuun viimeisenä päivänä hommat alkoivat toden teolla. 
Meidän maaurakoitsijoista vielä sen verran on pakko kehuskella, että ovat kyllä ihan parhainta porukkaa. Vaikka ovatkin entuudetsaan tuttuja, mutta toiminta on niin ensiluokkaisen ammattimaista ja taidokasta, että voin lämpimästä Iitin seudulla rakentaville suositella Hietalahden porukkaa!!! Olivat jopa käyneet talopaketin toimitusaamuna hiekottamassa pihatiemme <3

Maakiilat laitettu ja täytöt tehty....nyt odotellaan elementtejä.

Kattotuolien vastaanotto oli mielenkiintoinen, kun kuski ei viitsinyt ajaa pihaamme vaan jättä nämä naapurin teollisuustontille...Onneksi meillä on ihan parhaat maaurakoitsijat, jotka toivat nämä tontille.

Siinä sitä nousee talon seinää elementteinä Jetta-talon rekan kyydistä komiasti.
 Meidän tontti tai oikeastaan tie sinne on aiheuttanut hieman hampaiden kiristystä ja puhetta, kun ei kuulemma ole tarpeeksi valtatie, jotta rekat pääsisivät tuomaan tavaraa sinne.. Kuitenkin joka päivä siellä kävi sorarekka eikä nähnyt ongelmaa. Tosin onhan noissa kokoeroakin pituudessa tovin, mutta kyllä melkoisen laiska ja ammattitaidoton kuski saa olla, joka haasteita kaihtaa. Onneksi talotoimituksen kuskit olivat ammattitaitoisia ja toivat elementit perille asti. Iso peukku heille!
 

 

 
Siellä se torppa tönöttää autiona keskellä metsää ja odottaa huomiseksi asentajia tekemään hommansa loppuun, ennen kuin voidaan katto asentaa. Näyttää melko huikealta kyllä nyt jo! Vaikka isäntä on sitä mieltä, että näyttää liian pieneltä perunakellarilta vaan :)Miehet,kun nälkä kasvaa syödessä ja mikään ei riitä.

Takapihan rinteestä päin katsottuna.

Tavoitteena olisi, että ennen jouluaattoa saadaan lämmöt (eristeet ja puhallin) sisälle ja lattia valettua....toivottavasti pysyy nämä hyvät pakkaskelit, niin homma saattaisikin onnistua ajoissa :)Pitäisköhän joku jouluvalo sinne käydä jo lykkäämässä oven pieleen....:P


Siinä se tönöttää koko komeudessaan <3

Näkymää sisältä. Vähän on vetoisaa vielä.... :P


Maalämpöpumppua ollaan juuri valittu ja päädytty Stiebelin Eltroniin.Onko kellään kokemusta? Vielä pohditaan riittääkö siinä tehot talolle ja meidän suurperheen vedenkulutuksen lämmittämiseen vai pitäisikö kyljessä olla erillinen varaaja. 
Päästiin yhteen melkein valmiiseen Jetta-taloon kyseistä laitetta kuuntelemaan ja tutkimaan sekä siinä samalla tutustuttiin erittäin mukavaan perheeseen.  

Täällä suunnilla Suomea on jo tovin ollut pakkasta ja kivasti lunta.  Sen myötä olemme saaneet jo hieman nauttia joulutunnelmasta kirkkaine tähtitaivaineen. Mikäs sen mukavenpaa on touhuilla pihalla lasten kanssa pulkaillessa. 


Koitan keritä kirjoittamaan ennen joulua pienen postauksen joulutunnelmasta ja paikallisesta ihanasta Kausalan asemasta, missä tuli piipahdettua nuuhkuttelemassa joulua.

Mukavaa joulun odotusta kaikille <3