sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Odottavan aika on pitkä...

Kyllä nyt odotetaan ja hartaasti....siis rakennuslupaa ja suunnitteluntarveratkaisua. Täällä meidän kylällä tuo rakennusmestari, joka asioista päättää ei ole ollut kovin kuumassa huudossa, mutta jotenkin meillä on mennyt homman sulavasti yhteen. Siksi varmaan minä olenkin saanut hoitaa kaiken asioimisen hänen kanssaan :)

Rakennusmestari on saanut maineensa melko tylystä suhtautumisesta kaikkiin ja kaikkeen. Moni jopa on sanonut, etteivät rakenna yhtään mitään, ennen kuin kyseinen henkilö on jäänyt eläkkeelle.... Siihen päivään asti luulin hänen muuttuneen viimeisten työtaipaleensa kunniaksi, kunnes vein lupahakemukset kunnalle.

Tähän asti meillä oli kaikki luvat, kuvat ja kaavakkeet kunnossa, kuten olin sovittukin. Luvat vein elokuun lopulla, joten aikaa piti olla hyvin. Meille oli luvattu, että suunnitteluntarveratkaisu ja rakennuslupa voidaan hakea yhdessä ja kaikki luvat on kunnossa kuukaudessa. Tämän puitteissa olimmekin sopineet elementtien toimituksen lokakuun lopulle.

Homma ei ihan näin mennytkään... Tarkastaja oli kärttyinen, kuin viulun kieli. Meiltä puuttuikin naapurien kuulemiset, joita tarvittiinkin kahdeksalta kantatilan naapurilta, eikä siis vaan niiltä meidän oman lohkotun tontin kolmelta tonttinaapurilta.... Noh tämä ei ollut iso asia, mutta olisi ollut kiva tietää etukäteen, jotta tämä ei viivyttäisi asioita. Kun tämän oli hoidettu, niin meille ilmoitettiin, että luvissa meneekin reilu 2kk!!!! Whaaaat the f#%&....?!?!?!

Tätä hetken sulateltuamme ja muutaman puhelun jälkeen totesimme tämän ehkä olevan kunnassa spesiaali tapaus. Ei ollut kukaan kuullut moisesta käytännöstä ennen... Eipä tässä siis auttanut muu kuin soittaa Jetta-Talolle ja siirtää pakettia kuukaudella eteenpäin :(

Tässä siis nyt edelleen kuukauden odottamisen jälkeen vaan odotetaan ja odotetaan. Paikallisessa lehdessä oli rakennulautakunnan yvteenveto, missä kaikki puoltivat hankettamme, mutta me siltikin vaan odotellaan.... Ei tämä odottelu kuitenkaan ihan tylsää ole ollut. Takka on nyt tilattuna ja moni muukin jo ns. valmiina saapumispäiviä myöten, kunhan nyt tulisi vaan se talopaketti :) Kaikki kalusteetkin ja keittiö on tulossa Topi-keittiöltä, joiden yhteistyötaitoihin olemme jo nyt erittäin tyytyväisiä.

Tosin ei tässä muutenkaan ole ajanvieton puutteita. Työkiireet, kansalaisopistolla kahvakuulatuntien ja venyttelyjen vedot ja tietenkin lapset ja perhe vievät oman aikansa. Välillä ei kerkiä edes pyykkiä viikolla pestä, mutta onneksi on vapaat viikonloput sitä varten :)

Kirjoitan muuten tämän postauksen hätäisesti kännykällä, joten pahoittelen jos poikkeaa tavallisesta julkaisu-ulkoasusta. Kuviakaan en varmaan osaa tähän kunnolla liittää eli niitä löytyy instagramista :) En vaan ole kerinnyt tietokonetta availemaan, joten lukijoiden pyynnöstä hätäinen päivitys :)

Ei kommentteja: